top of page

Destinationen Öckerö - Göteborgs skärgård

Ett stenkast norr om Göteborg hittar du de tio öarna som ingår i Öckerö kommun. Havskatten hittar du på Hönö.

Foto: Öckerö kommun

På Hönö har du chans att uppleva naturens skiftningar året om. Allt med närhet till salta bad, solvarma klippor, Ersdalens naturvårdsområde och härliga dagsutfärder på havet.

Det finns många ställen att utforska på våra tio öar och flera aktiviteter att göra medans ni besöker oss. Vi på Havskatten har samlat ihop några tips som vi tycker ni borde testa, se nedanför.

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Havskatten erbjuder ett fantastisk läge med havet som närmsta granne – året om. Du kan bo här när du vill – så länge du vill – året om. 

Tips

Våra tips

Visit Öckerö

Den officiella hemsidan för all information om att besöka våra tio öar i Öckerö kommun.

Paoloscykel -hyrcykeln

Hyra cykel på öarna! Besök Paoloscykel på Hönö Klåva för att hyra en cykel eller boka i förväg via telefon.

Vandra

Kul aktivitet där alla kan vara med! Boulebanan ligger rätt utanför Havskatten och väntar på er. Enklare klot finns att låna hos oss.

Bouldering

Hönö Röds berg, Ersdalen sägs vara ett boulderställe i världsklass. Våra spännande granitberg lockar många friklättrare för en upplevelse över det vanliga med en fantastisk utsikt över Kattegatt/Skagerack. Säsong året runt. Det finns gott om bra soliga ställen för klättring även mitt i vintern. Det finns omkring fyrahundra ”problem” härute. Tänk på att Ersdalen är ett naturområde och var rädd om fågellivet.

 

Mer info hittar ni på sidorna till Göteborg Bouldering Online (GBO).

Foto: Hampus Samuelsson

Rikt fågelliv

Fågellivet på öarna märks främst i naturområdena och de grunda vikarna, i Ersdalens naturområde finns ett vindskydd och många ornitologer söker sig hit.

Aktiviteter året om

På Hönö finns många möjligheter till olika typer av sportaktiviteter. Vi har bla nära samarbete med Skytteföreningen.

Havsnära shopping

Shoppa granne med havet! Hönö Klåva har ett brett utbud. Här finns också mysiga kafeer, lunchställen och restauranger. 

www.tullhuset.se

www.lilling.se 

Konstvågen

Första helgen i augusti varje år är det konstvandring med ateljébesök hos konstnärer och hantverkare på våra öar. Njut av hela helgen och bo bekvämt hos oss!

Fiskmuseet Hönö Klåva

Längst ut i Hönö Klåva hamn ligger Fiskemuseet som är ett välbesökt utflyktsmål för alla åldrar. Här får du uppleva hur båtarna såg ut förr i tiden, var de byggdes och hur fisket bedrevs med olika redskap.

bottom of page