top of page

Vår historia

Svenne, en ”gammal” fiskarpojke som lämnade yrkesfisket  tog tillsammans med sin granne Roger, bilmekanikern som var omskolad till snickare, en gammal dröm till verklighet - de skapade Havskatten Hotell & Vandrarhem! 

Svenne och Roger, två tidigare grannar på Hönö, förverkligade en dröm om ett hotell & vandrarhem på bryggkanten i Svennes gamla sjöbodar, efter han lämnade yrkesfisket och skrotade båten  ”GG 253 Port Said”. 

De ville skapa en unik upplevelse för besökande på öarna där de skulle få känna på livet vid havet i en autentisk miljö på fiskebryggan och med möjligheter för att dra utpå havet med Svennes nya båt, som har behållit familjens båthamn ”Port Said”.

Svenne

Svenne är en ”gammal” fiskarpojk som lämnade yrkesfisket 2009 då hans träbåt Port Said skrotades. Det var då han skolade om sig, inom turistnäringen och bygget med Havskatten satte fart, en gammal dröm som han haft med sin tidigare granne Roger.

För att få en inblick inom turism så gick han en utbildning som Västsvenska turistrådet anordnade, detta ledde till en certifiering i nätverket Bohusläns bästa. 

Svenne är alltid tillgänglig, mobilen går varm så man får ha lite tålamod om den är upptagen. Svenne ser möjligheter i det mesta, allt ordnar sig på något sätt.

Tiden han får över från Havskatten tillbringar han gärna på golfbanan eller tillsammans med sambon Annelie som även håller i aktiviteten «Lär dig baka Hönökaka» i vår vedeldade bakugn.

Sonen John jobbar i verksamheten och har varit en flitig hantverkshjälp när vi byggde övervåningen på Havskatten, John är också duktig med «fiskespöna» och följer gärna med när det vankas fisketurer och hjälper då gästerna med att visa hur det går till.

I Hönö Röd har Svenne alltid bott och där kommer han så att förbli. Detsamma gäller för fotbollen, en trogen Öisare fast något blygsammare nuförtiden ;) 

 

Efter skrotningen av den stora fiskebåten köptes en ny Port Said båt som ligger utanför Havskatten, en Viknes 1030. Denna båt har vi i verksamheten till fisketurer som man kan kombinera med bad, sälsafari och stopp på Vinga.  Samla ihop några vänner och följ gärna med på en båtresa som ni kan ta med er som ett härligt minne.

Roger

Roger är bilmekanikern som på 80-talet läste byggnadsteknik och blev snickare med egen firma Olaussons bygg. Han kom ut till Hönö på besök och blev fast, hittade sitt hus 1986, granne med Svenne. För några år sedan flyttade han från Hönö till Öckerö och där bor han nu med sin fru Nataliia som ibland också jobbar på Havskatten.

 

Med Rogers byggnadskunskaper har det blivit möjligt att verkställa drömmen om Havskattens existens. Roger är den som aldrig ger sig, ska något bli klart så blir det det oavsett hur mycket han får jobba. Noggrann som få, hängslen och livrem är mottot.

 

När han inte ”hänger” på Havskatten tar han gärna en tur med en av sina Motorcyklar och njuter av vägarna och omgivningen, Norge är ett favorit mål. Men om frun får välja blir det hellre en tur med Husbilen och då gärna till Kroatien. 

På söndagarna tillbringar han på djupt vatten som instruktör för juniordykarna, Lundbybadet.

 

På Havskatten arbetar vi för en hållbar miljö och där har Roger en framträdande roll då han utbildats inom området.  

Svenne-foto

Ta en prat med mig om du har frågor om bokningar av boende, upplevelser, evenemang, tjänster.

Svenne

Sven-Göran Hansson

Mob: 0706-76 93 60

svenne@havskatten.com

Roger

Roger-foto

Kontakta mig när du är hos oss som gäst och har frågor runt rummen och lokalen. Jag hjälper dig med det mästa!

Hans Roger Olausson

Mob: 0704-44 50 62

info@havskatten.com

bottom of page